GR | EN
06-15
2017
Από αναβολή σε αναβολή η έναρξη του προγράμματος "Εξοικονομώ κατοίκον ΙΙ"
Από αναβολή σε αναβολή η έναρξη του προγράμματος "Εξοικονομώ κατοίκον ΙΙ"
01-22
2017
Νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ". Το πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται η προκήρυξή του.
Το πρώτο τρίμηνο του 2017 αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος "Εξοικονόμηση κατοίκον". Το ποσό που θα διατεθεί συνολικά αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ εκτιμάται ότι θα κινητοποιηθούν συνολικά πάνω από 400 εκατ. ευρώ.
08-31
2016
"Ξεκίνησε η ενημέρωση των δικαιούχων ένταξης στο Εξοικονόμηση κατ’ οίκον"
Ξεκίνησε από τη Δευτέρα (22/8) η διαδικασία ενημέρωσης από τις τράπεζες προς τους δικαιούχους ένταξης στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» που σε πρώτη φάση αφορούν 5.046 νοικοκυριά (συν 972 επιλαχόντες).
10-19
2015
Άρθρο του κ. Καραχάλιου Παναγιώτη στην εφημερίδα "Επαγγελματίας & Καταναλωτής":
Τα οφέλη του αλουμινίου
Τις τελευταίες πέντε δεκαετίες η κατανάλωση αλουμινίου για εφαρμογές στην οικοδομική δραστηριότητα, τόσο στη χώρα μας όσο και στη διεθνή αγορά, παρουσιάζει μια σταθερή ανοδική πορεία. Αναγνωρίζεται ως το πλέον ιδανικό υλικό για οικοδομικές εφαρμογές όπως πόρτες, παράθυρα, κάγκελα, αίθρια, ρολά, χωρίσματα κτλ
05-26
2015
Άρθρο του κ. Καραχάλιου Παναγιώτη στην εφημερίδα "Επαγγελματίας & Καταναλωτής":
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου
Τα κουφώματα ενός κτιρίου «δουλεύουν» καθημερινά, προσφέροντας θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια. Τα κουφώματα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα δομικά υλικά. Επειδή όμως τοποθετούνται προς το τέλος των εργασιών, έχοντας δαπανήσει το μεγαλύτερο μέρος από το προϋπολογιζόμενο ποσό σε πλακάκια, κουζίνα, είδη υγιεινής κτλ. αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις.
Η σωστή επιλογή κουφωμάτων περιλαμβάνει αρκετές παραμέτρους, τις βασικότερες από τις οποίες θα αναλύσουμε παρακάτω:
05-21
2015
"Νέα τηλεφωνική γραμμή για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ οίκον"

Ανακοίνωση προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ οίκον":

Σας ενημερώνουμε ότι από 13.05.2015, η τηλεφωνική γραμμή αρωγής για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον» είναι 215-215.85.15.

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ. – 4.00μ.μ.
 

03-30
2015

Άρθρο του κ. Καραχάλιου Παναγιώτη, στην εφημερίδα "Επαγγελματίας & Καταναλωτής".

Τα τελευταία χρόνια το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας έχει αναχθεί σε μείζονος σημασίας, κυρίως λόγο της εξοικονόμησης χρημάτων που προσφέρει. Η σπουδαιότητα της εξοικονόμησης ενέργειας των κτιρίων κορυφώθηκε με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2010. Σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ, και έχοντας ως σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, για την έκδοση νέας οικοδομικής άδειας είναι απαραίτητη η μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου, ενώ για τα υπάρχοντα κτίρια που οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να τα ενοικιάσουν ή να τα πουλήσουν χρειάζεται να εκδοθεί Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου. Η αντικατάσταση κουφωμάτων αποτελεί μία από τις βασικές παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το σχετικό πρόγραμμα επιδότησης του υπουργείου «Εξοικονόμηση κατ’οίκον».
Η ανάγκη για αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων, των οποίων τα χαρακτηριστικά δεν εναρμονίζονται  με τις σημερινές απαιτήσεις, δημιουργείται για λόγους αισθητικής, ασφάλειας, ηχομόνωσης αλλά κυρίως για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, είτε πετρελαίου είτε ρεύματος. Το σύστημα θέρμανσης πρέπει να καλύψει τις θερμικές απώλειες του κτιρίου που δημιουργούνται κυρίως μέσα από τα παράθυρα και τις πόρτες, και να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου επιτυγχάνεται με τον σωστό σχεδιασμό και την επιλογή υλικών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
03-25
2015

Στη βουλή το μέλλον του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ οίκον"

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέθεσε ο βουλευτής του Ν. Ηρακλείου με Το Ποτάμι κ. Σπύρος Δανέλλης, με την οποία ζητεί να μάθει το μέλλον του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ οίκον», καθώς και το γιατί παρατηρούνται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στην περαίωση των αιτήσεων.

Στην ερώτηση του κ. Δανέλλη γίνεται αναφορά στα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι εκείνοι οι επαγγελματίες, οι οποίοι προέβησαν σε τεχνικές εργασίες επί των οικιών των δικαιούχων του προγράμματος και καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν πληθώρα προβλημάτων, λόγω της μη έγκαιρης καταβολής των ποσών που δαπάνησαν.

Ειδική μνεία γίνεται, επίσης, για την Περιφέρεια της Κρήτης, στην οποία οι δικαιούχοι εμφανίζονται να περιμένουν για την περαίωση της αίτησής τους ακόμη και τρία χρόνια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Δανέλλη:

03-03
2015

"Νέες εγκρίσεις ωφελούμενων στο Εξοικονόμηση κατ οίκον"

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΕΤΕΑΝ) υπέγραψε νέα απόφαση υπαγωγής νέων ωφελούμενων στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ οίκον".
01-15
2015

The Google Project από την Alumil.

Η Google εμπιστεύτηκε την Alumil. Εσείς τι κουφώματα αλουμινίου θα επιλέξετε;

04-16
2014
Το “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” στο νέο ΕΣΠΑ
Το “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” στο νέο ΕΣΠΑ με €700 εκ. & €250 εκ. στις ΑΠΕ
Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και στη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020), μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν νοικοκυριά με ενισχύσεις και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή θωράκιση των σπιτιών.
02-14
2014

Αλλαγή τηλεφώνου αρωγής για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατοίκον"

Σας ενημερώνουμε ότι το τηλέφωνο αρωγής για το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατοίκον" έχει αλλάξει.
12-09
2013
Βήματα για την ένταξη στο "Εξοικονόμηση κατ οίκον"
Θέλετε προχωρήσετε σε επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου σας μέσω του προγράμματος "Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον" αλλά δεν ξέρετε πως να το κάνετε; Δείτε παρακάτω τις πρακτικές οδηγίες που ακολουθούν.
01-23
2013
Μειωμένη Γραφειοκρατία και Επιτάχυνση των Διαδικασιώνγια το «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»
Την έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για την παροχή δανείων κεφαλαίου κίνησης χαμηλού επιτοκίου (περίπου 4%) σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ ΑΕ κ. Γιώργος Γεροντούκος
12-21
2012
Πληροφορίες για τον Σύμβουλο Έργου του Προγράμματος
«Εξοικονόμηση κατ’οίκον»
Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι η επιλογή του/ης συμβούλου έργου εναπόκειται αποκλειστικά...
12-03
2012
Το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» άλλαξε. Εσείς ακόμα να αλλάξετε τα κουφώματά σας;
Αλλαγές στο επιδοτούμενο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ`οίκον" ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ...
02-18
2012
Υπολογίστε μόνοι σας την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας
Υπολογίστε μόνοι σας την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας και βρείτε την ενεργειακή κλάση βάσει on line εφαρμογής από το ΥΠΕΚΑ...
Τι κάνουμε
Μάθετε για εμάς
Επικοινωνία